Logo Erfgooiers
Van 22 oktober t/m 2 november 2017 gaan 14 leerlingen en 2 docenten van het Erfgooiers College naar Mwanza, Tanzania. Tijdens deze 12-daagse werkweek komen zij in aanraking met de flora en fauna, de mensen, ziekenhuizen, een lokale sportschool, scholen, leerkrachten en kinderen.

 

Volg de reis via hun eigen Facebook en meld je hier aan voor de presentatie-avond op dinsdagavond 12 december. Dan geven de leerlingen die mee zijn geweest naar Tanzania een presentatie over hun ervaringen.

Doel van de reis

Het doel van deze reis is om de mensen in Tanzania een eerlijke kans te geven op een toekomst. De reis wordt georganiseerd vanuit Stichting Support School Fees (SSF). 

Stichting Support School Fees gelooft dat kennis de sleutel is tot een kansrijke toekomst in ontwikkelingslanden. Veel kinderen kunnen door armoede niet naar school. Door een bijdrage te geven aan deze kinderen krijgen zij een kans zich te ontwikkelen.

Onder het motto “knowledge is power” ondersteunt SSF momenteel 30 kinderen in Mwanza, Tanzania. Zij krijgen zo de bagage om zich te ontwikkelen. SSF biedt hen toekomstperspectief, een toekomst door te leren lezen en schrijven, te rekenen en zich in algemene zin te ontplooien.

Mwanza is een levendige stad met bijna 350.000 inwoners. Er zijn veel uitdagingen te bestrijden zoals malaria, HIV & armoede. De school waar SSF mee samenwerkt is de Lumala Nursery & Primary School en Morning Star secundary school. Dit is een particuliere (katholieke) school die voor iedereen toegankelijk is. De school is in 2003 opgericht en momenteel volgen 360 kinderen het basisonderwijs en 110 kinderen het voortgezet onderwijs.

SSF werkt kleinschalig en bezoekt haar pupillen jaarlijks. Op deze manier ziet SSF er op toe dat de sponsoring goed terecht komt.

Programma

Zondag, 22-10: Vertrek van Schiphol (Turkish Airlines) en aankomst Dar es Salaam. Het wordt een lange dag reizen. Via Istanbul en Dar es Salaam gaan we onderweg naar Mwanza. We komen midden in de nacht aan in Tanzania (02.30 AM) en nemen de vroege vlucht naar Mwanza.

Maandag, 23-10: Met Fast Jet vliegen we naar Mwanza waar we rond 10.15 aankomen. We logeren in het Adden palace hotel. In de middag gaan we naar de lokale sportschool en krijgen daar een aerobics les.

Dinsdag, 24-10: In de ochtend gaan we naar het Sukuma museum, hier krijgen we uitleg over de lokale stam die in deze regio woont. In de middag bezoeken we “Big Rock” een rotsachtig plateau waar we een fantastisch uitzicht hebben over het Victoriameer.

 

Woensdag, 25-10: We staan vroeg op om naar de Serengeti te gaan. Drie 4×4 Jeeps zullen ons rond 07.00 ophalen. Na 3 uur rijden komen we aan in het grootste wildpark van Tanzania. Zullen we “the big five” allemaal zien? ’s Avonds verwachten we rond 20.00 weer terug te zijn in Mwanza.

Donderdag, 26-10: Vandaag bezoeken we 2 ziekenhuizen in Mwanza: CF hospital en Kamanga hosptital. We ontmoeten één of meerdere artsen en verpleegkundig personeel. Optioneel is er een bezoek aan een onderzoekscentrum naar baarmoederhalskanker.

Vrijdag, 27-10: Vandaag gaan we naar Chamabande, we bezoeken o.a. een staatsschool en de familie Pima. We stoppen ook bij een geboortekliniek/consultatiebureau en een viskwekerij en rijden vervolgens naar Nyampande waar we de St Paul John II school bezoeken. Dit is een lagere school waar SSF ook kinderen heeft.

We slapen in Geita.

Zaterdag, 28-10: We rijden naar Geita voor een bezoek aan een women empowerment en micro-finance project. In de avond komen we terug in Mwanza.

Zondag, 29-10:  Vandaag gaan we naar de Lumala primary en Morning Star secondary school voor een kerkdienst. We moeten vroeg opstaan want het begint rond 07.30.  De dienst wordt grotendeels geleid door de kinderen zelf. Ook als je niet religieus bent is dit mooi om te zien en mee te maken. We krijgen een rondleiding op het schoolterrein en in de middag is er een interactief programma met de leerlingen van de Morning Star school.

 

Maandag, 30-10: In de ochtend kunnen we naar een lokale winkel voor souvenirs, daarna rusten we uit aan het Victoriameer. In de middag is er een sportevenement met de Morning Star school.

Dinsdag, 31-10: Vertrek naar Dar es Salaam waar we overnachten in een lodge aan het strand.

Woensdag, 1-11: Relaxen en in de nacht vertrekken.

Donderdag, 2-11: Vertrek met Turkish Airlines, 04.00. AM. Aankomst Nederland om 16.45 PM via een tussenstop in Istanbul.